5 Cara Mengatasi Kulit Kusam, Cantik Bagai Baru Lepas SPM

Instagram

5 Cara Mengatasi Kulit Kusam, Cantik Bagai Baru Lepas SPM

“Eh, apasal aku tengok kau lain macam je sejak akhir-akhir ni. Dulu nampak berseri-seri tapi sekarang nampak kusam dan lesu. Nampak kering sangat. Berjerawat pulak tu. Kau ada masalah ke?”
Memang kadang-kadang kita sangkakan kulit kita normal dan tiada masalah namun berbeza pula pandangan orang lain. Lebih-lebih lagi ketika hamil dan ada juga yang nampak kusam selepas bersalin.
Apakah impak akibat daripada kulit kusam?
Kulit kusam boleh menjejaskan penampilan seseorang sehingga mengganggu tahap keyakinan diri. Terasa diri serba kekurangan dan malu berada dalam kelompok yang ramai. Memang rasa down sangat!
Jadi, apakah yang harus dilakukan untuk atasi kulit kusam?
1. Ambil makanan mengandungi Beta karoten
Buah-buahan dan sayur-sayuran misalnya mengandungi Beta karoten iaitu sejenis mineral antioksidan yang mempercepatkan proses kelembapan kulit. Apa lagi, jom makan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari. Dalam masa sama, ia membuang toksin dalam badan dan mengembalikan seri kulit kusam.
2. Minum air 8 gelas sehari
Kurang air dalam badan menyebabkan kulit jadi kering dan nampak tidak bermaya menjadikan anda tampil tua daripada usia. Latih diri minum air 8 gelas sehari untuk membantu mengekalkan kelembapan kulit.
3. Jom bersenam
Apabila bersenam, peluh yang keluar membawa sekali toksin dalam badan. Bukan sahaja menukar kulit kusam kepada lebih segar malah tubuh badan kembali bertenaga. Tahap konfiden anda juga pasti meningkat.
4. Tambah suplemen
Kekurangan masa mendapatkan makanan seimbang boleh diatasi dengan mengambil suplemen yang lengkap untuk atasi kulit kusam. Suplemen ini akan menampung keperluan nutrisi yang diperlukan oleh badan.
5. Guna pelembap
Amalkan menyapu pelembap kulit setiap hari. Memandangkan banyak produk pelembap di pasaran, disarankan agar berjumpa pakar kulit terlebih dahulu sebelum memilih yang sesuai dengan anda.
Untuk rawatan yang terbaik, guna pelembap wajah Zarraz Paramedical - I-Moisturizer. Pasti kulit anda tidak kusam lagi. Dijamin!
Jangan risau!
Di Zarraz Paramedical, semua produk kami dihasilkan oleh pakar perunding kecantikan yang diiktiraf dan doktor ayurveda dan homeopati.
Oleh sebab itu Zarraz Paramedical tampil memberi penyelesaian dengan menawarkan produk penjagaan kulit yang berkualiti, suci, halal dan selamat digunakan. Produk Zarraz Paramedical boleh digunakan tanpa was-was kerana telah diluluskan oleh KKM (Jabatan Kesihatan Malaysia), disahkan Halal oleh JAKIM (Jabatan Kemajuan Islam Malaysia), mendapat pengiktirafan GMP (Good Manufacturing Practice) dan dikilangkan sepenuhnya di Malaysia.
Dapatkan sekarang! :)

LOVE,

PAKAR KECANTIKAN PERIBADI ANDA..

WATSAPP / CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)


Article credit to : Siraplimau.com

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...