Macam mana Nak Hilangkan Stretchmark Dan Selulit?

Instagram

Assalammualaikum dan Salam kecantikan kepada semua pembaca setia Zarraz Beauty.com.

Kali ini topik yang ingin dikongsi adalah mengenai rekahan kulit atau dikenali juga sebagai stretch mark merupakan parut kecil yang terjadi dipermukaan kulit akibat dari kesan regangan kulit. Kesan rekahan ini selalunya mencacatkan penampilan dan juga kelicinan kulit kerana ia kadangkala boleh kelihatan dengan jelas.


Faktor yang menyebabkan stretchmark antaranya ialah kehamilan dan juga akibat daripada kegemukan dan kenaikan berat badan yang menyebabkan kulit meregang.

Kesan rekahan kulit biasanya terjadi dibahagian perut (kebanyakkannya disebabkan oleh kehamilan), di buah dada, punggung, pinggul, paha dan ada juga yang mengalaminya dibahagian lengan.

Rekahan kulit atau dikenali juga sebagai 'stretch-mark' merupakan parut kecil yang terjadi dipermukaan kulit akibat daripada kesan regangan kulit.  Kesan rekahan ini selalunya mencacatkan penampilan dan juga kelicinan kulit kerana ia kadangkala boleh kelihatan dengan jelas.  Faktor yang menyebabkan streat-mark antaranya ialah kehamilan dan jua akibat daripada kegemukan dan kenaikan berat badan yang menyebabkan kulit meregang.Kesan rekahan kulit biasanya terjadi di bahagian perut (kebanyakkan disebabkan oleh kehamilan), di buah dada, punggung, pinggul, paha dan ada juga yang mengalaminya di bahagian lengan.  Walaupun ada yang berjaya menghilangkan kesan regangan kulit, cara terbaik dan termurah adalah melalui pencegahan dari awal.  Juga, menghilangkan tanda regangan atau stretch-mark ini tidak semudah mencegahnya dari berlaku.

Sebelum atau Semasa Kehamilan

Sekiranya bercadang untuk mengandung, mulakan dari sekarang dengan cara menyapu losyen dibahagian perut, punggung dan paha.  Tujuannya adalah untuk memberi kkesan keanjalan dan kelembapan kepada kulit.  Ini juga membantu mencegah kulit dari menjadi kering dan merekah akibat dari regangna yang dialami sewaktu di dalam tempoh kehamilan nanti. Seelok-eloknya gunakan losyen yang mengandungi minyak kelapa atau aloe vera.  Juga losyen  yang dibuat dari bahan semulajadi dan tidak mengeringkan kulit.  Waktu terbaik untuk menyapu losyen ialah setiap kali selepas mandi agar kulit kelihatan lebih sihat, tegang dan juga awet muda.


Elakkan pengambilan minuman berkafein dan beralkohol yang boleh menyebabkan kulit menjadi kering.  Sebaliknya gantikan dengan air mineral bagi membantu melembabkan kulit anda.  Banyakkan mengambil buah-buahan, minuman yogurt dan susu segar.Di Zarraz Paramedical terdapat satu penyelesaian bagi masalah selulit atau stretch mark iaitu Reshaping Body Gel.

RESHAPING BODY GEL daripada Zarraz Paramedical. 
Merupakan produk sapuan yang terbaik dapat membakar lemak tanpa anda perlu rasa sakit!!! ( powerfull weight loss ingredients).

MUDAHNYA KEMBALI LANGSING

Dengan Reshaping Body Gel anda boleh langsing seperti anak dara dalam tempoh 21 hari. Kesan yang berbeza. Hanya sapu sahaja!!!

Dijamin berkesan atau Wang Dikembalikan.
Produk 100% Buatan Malaysia
Produk GMP Certified
Produk lulus KKM – KKM No (NOT120603717K).
Produk Selamat dan Terbukti Berkesan secara Klinikal

Produk telah dijalankan ujian Research & Development (R&D) selama 1 tahun sebelum dikeluarkan di pasaran.


Apakah kebaikan produk ini?

Meningkatkan METABOLISM dengan berkesan
Bakar lemak & Kalori dengan pantas
100% TIADA kesan sampingan
Melancarkan pergerakan usus
Membuang toksin yang merbahaya
Melancarkan sistem aliran darah
Buang angin dalam badan
Menghilangkan Selulit dan Stretch Mark
Melembutkan dan melicinkan kulit.
Bagi ibu-ibu yang baru lepas bersalin, jangan risau dengan sretch mark anda, ianya boleh hilang dalam tempoh kurang dari 2 bulan. Telah terbukti!!!

=================
TENTANG PRODUK
=================

Gel yang dihasilkan daripada teknologi nano. Ia mempunyai molekul yang sangat kecil kerana ia dapat memberi kulit yang tegang dan bentuk badan yang ideal.

Gel yang mempunyai tekstur yang lembut sesuai untuk digunakan dalam aplikasi sapuan (urutan) bagi mendapat :-

-  Memecahkan lemak yang degil dengan pembuangan toxin dari dalam badan (pembuangan air kecil, air besar dan perpeluhan. Tidak menyebabkan cirit-birit).

-  Menegangkan kulit badan yang kendur dan tempat yang berlemak seperti perut, peha, punggung, bawah lengan, pinggang.

-  Menghilangkan selulit dan risiko kesan regangan (stretch marks).

-  Sangat baik untuk orang yang baru lepas bersalin.

-  Menjadikan bentuk badan yang cantik.

-  Memberi tekstur kulit yang lembut , lembap dan halus pada tempat yang di sapu.

-  Badan terasa ringan dan cergas.
Dan banyak lagi!!! 

Kaya dengan keunikan bahan yang semulajadi serta bahan bio-heat yang aktif seperti:-- Acefylline (brown algae)
- Seaweed (fucus vesiculosus)
- Buah Kigelia Africana
- Marine Collagen
- Vitamin B3

Lain-lain bahan lagi :-

- Peppermint
- Soy protein
- Chamomile
- Rosemarry
- Essential oil.

Inilah kelebihan bahan-bahan utamanya :-

 Acefylline dan seaweed merupakan rumpai laut daripada 2 jenis yang berbeza. Persamaannya ialah ia merupakan agen untuk kuruskan badan (slimming agent)

 Kigelia Africana merupakan buah daripada Afrika. Ia digabungkan bersama Marine Collagen iaitu ikan merah daripada Lautan Atlantic untuk memberikan kesan ketegangan kepada kulit.

Fokus kepada tempat yang bermasalah. Dan anda akan lihat kesan tegang yang menakjubkan pada tempat yang anda sapu!!!=========================
CARA PENGGUNAAN TERBAIK
=========================


Sapu Reshaping Body Gel mengikut arah jam pada tempat yang berlemak seperti paha, lengan, perut dan sebagainya. Pendek kata, tempat yang ingin dikuruskan.

Tarik semua lemak yang menggelabah ke atas.

Cubit lemak yang ada dengan cara 4 jari menolak kulit ke atas. Dan ibu jari cubit kulit ke bawah.

Jika sapu di kawasan peha dan bawah lengan, boleh juga tepuk-tepuk agar dapat melancarkan peredaran darah. Ianya bagi memudahkan gel itu masuk.

Jika anda rasa panas, gatal dan kawasan yang disapu itu kemerahan, itu bermaksud gel itu telah masuk ke dalam kulit untuk memecahkan lemak air yang ada.

Dengan penggunaan corset, senaman, hot blanket dan minum banyak air, anda akan lihat lebih cepat ia berkesan. Kerana dengan cara itu, dapat buang toksin melalui perpeluhan dan pembuangan air kecil dan lemak mudah terurai.


Kesan terbaik - 1 Botol boleh diguna untuk 30 hari.

Tapi seawal 21hari ANDA akan mendapat perubahan yang ketara.Setiap individu mengalami keberkesanan yang berbeza bergantung kepada beberapa faktor seperti gaya hidup, cara pemakanan, cara pekerjaan dan sebagainya.


Jadikan IMPIAN anda menjadi KENYATAAN PASTI.

AMARAN
Jangan sapu pada payudara, ketiak, mata, muka dan tempat tersembunyi (genital area)

Dapatkan sekarang!!!


Harga RM100 Sahaja.

LOVE,

PAKAR KECANTIKAN PERIBADI ANDA..

WATSAPP / CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...