Rawatan Khas Untuk Kulit Jerawat & Sensitif

Instagram

CALMING CLEANSER ROSE - Rawatan Khas Untuk Kulit Jerawat & Sensitif

Salam 1 Zarraz kepada semua pembaca dan follower setia Zarraz Beauty ini. 

Kali ini saya nak kongsikan satu produk pencuci susu yang dikeluarkan oleh Zarraz Paramedical.  Pencuci susu ini adalah kesinambungan daripada Calming Cleansing Milk (Untuk kulit berjerawat) dan Firming Cleanser (Untuk kulit Normal dan Kombinasi) yang sedia ada. 

Produk yang saya maksudkan adalah Calming Cleanser Rose.
Jom baca lebih lanjut mengenai ciri-ciri dan kelebihan produk ini.

-       Merupakan pembersih gel yang diformulakan khas buat kulit yang nipis seperti sensitive kerana pernah mempunyai sejarah memakai produk yang kuat (pengelupasan atau mempunyai bahan kimia)

-         Juga khas bagi kulit jerawat yang sensitive (congested skin).

-         Pembersih gel yang sangat lembut dimana ia dapat member ketenangan pada wajah, menyusutkan iritasi pada kulit.

Kelebihan Produk (Bahan Utama : Rose Extract) •  Pati aromaterapi daripada bunga ros diyakini dapat memberikan ketenangan, menyejukkan dan meredakan kulit yang luka dari dalam.
 • Anti-oksida yang dapat memelihara kulit dari radikal bebas.  Memberi kekuatan pada kulit semula daripada bacteria yang merbahaya.
 • Kaya dengan Vitamin C yang tinggi dimana dapat membaii kerosakan kulit.
 • Memudarkan parut tada jerawat jeragat serta mencerahkan tona kulit tidak sekata.
Calming Cleanser Rose ini telah diberi formula baru khusus untuk pengguna yang mempuai masalah kulit yang telalu sensitif dan kotoran / bahan kima yang banyak terkumpul dan terenap di lapisan bawah kulit. 

Jadi apabila menggunakan Pencuci Susu ini, kotoran yang termendap di bawah lapisan kulit tersebut akan dikeluarkan dan ada kalanya membentuk jerawat. 

Jangan risau! :)

Proses tersebut dikenal sebagai Proses Pembersihan (Healing Process).  Masalah itu hanyalah seketika sahaja.  Selepas semua kotoran tersebuttelah keluar, kulit anda akan menjadi licin sepenuhnya.

Namun tidak semua pengguna  faham dan sabar.  Saya faham perasaan dan situasi semua pengguna, wanita khususnya.  Kalau boleh, pakai produk pada hari ini dan semua masalah kulit akan selesai dalam minggu itu juga.  Mereka tidak sabar untuk menunggu Proses Healing tersebut untuk selsai.  Dan tidak kurang juga yang tidak dapat teria kenyataan jika jerawat naiks ebiji dua sewaktu baru mula menggunakan produk Zarraz Paramedical dan terus berhenti menggunakan tanpa merujuk kepada Pakar Kulit atau BeauticianZarraz Beauty.Oleh yang demikian, pihak Zarraz Paramedical sekali lagi menjalankan R&D dan ujikaji untuk menghasilkan satu lagi formula baru untuk pencuci Muka khas untuk jerawat sahaja.  Formula ini dihasilkan sendiri oleh pengasas Zarraz Paramedical seperti mana belaiau menghasilkan formula sendiri untuk produk-produk sedia ada.  Beliau dibantu oleh Pakar Pharmacy (Lab), Doktor Homeopathy dan juga pakar Anti Agind.  Dengan adanya 4 gabungan pakar ini akhirnya terciptalah satu lagi formula iaitu Calming Cleanser Rose.

Jadi bagi anda yang sebelum ini pernah mencuba pakai Produk Zarraz Paramedical tapi mengalami masalah jerawat naik, anda tidak perlu risau, cuba gunakan semula produk ini dengan menggunakan Claming Celanser Rose sebagai pencuci utama anda.  Saya boleh bagi jaminan dalam masa 7 hari jerawat anda pasti akan kecut.

Hanya RM70
LOVE,

PAKAR KECANTIKAN PERIBADI ANDA..

WATSAPP / CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)

SUN PROTECTION SPF50 (Special for acne & sensitive skin)

Instagram


Salam kecantikan dari kami www.zarrazbeauty.com buat anda pembaca setia kami. Saya doakan anda dan keluarga anda sentiasa mendapat kesihatan dan kecantikan total dari segi luaran mahupun dalaman.  Dengan penggunaan Zarraz Paramedical, anda pasti akan kelihatan anggun dari segi luaran malahan juga cergas dari segi dalaman.

Untuk pengetahuan semua, Pengasas Zarraz Paramedical iaitu Pn Ima Zara,  dengan niat ingin membantu dan menambah nilai kepada pengguna Zarraz, telah menghasilkan satu lagi produk terbaru Zarraz Paramedical iaitu SUN PROTECTION SPF50 - khas buat anda yang memiliki masalah kulit jerawat dan sensitif.

SUN PROTECTION SPF50 (Acne & Sensitive Skin)


Sebagaimana dengan produk-produk Zarraz yang lain, Sun Protection SPF50 (Acne & Sensitive Skin) merupakan produk non-toxic. Selamat digunakan oleh semua golongan wanita mengandung dan tidak akan menyebabkan liang roma anda tersumbat.

Formulasi yang reka khas ini sesuai bagi jenis kulit yang berikut:-
·         Mempunyai jerawat halus
·         Kulit berminyak
·         Kulit berjerawat bengkak dan bernanah.
·         Kulit Kemerahan (Hypersensitive Skin)
·         Mereka yang pernah menggunakan produk Hydrokuinon & Merkuri kerana lapisan Asid Matel kulit telah terhakis (Kulitnya sudah nipis)

Bahan Utamanya.
  
Cinnanomum Zeylanicum (kayu Manis)
Vitamin B5
Raspberry Fruit
Witch Hazel
Soy Protein
Freesia
Frangipany Plumeria
Jojoba Oil & Olive Oil
Vitamin E Oil

Dengan 3 gabungan minyak iaitu, Jojoba Oil, Olive Oil dan Vitamin E Oil , ia dapat melindungi kulit daripada cahaya ungu matahari (UVA), persekitaran atau elemen yang boleh menyebabkan sel menjadi rosak.Ramuan Utama – SPF50 ( Acne & Sensitive Skin )

Ditambah pula dengan Extract Kayu Manis , ia dapat mencegah dan memusnahkan bacteria daripada membiak, dapat mengurangkan minyak muka serta membuatkan jerawat menjadi kecut. Ini kerana kayu manis merupakan elemen perubatan tradisional yang dapat melepaskan komponen kimia iaitu (Arachidonic Acid ) daripada sel kulit menyebabkan kurangnya inflamasi berlaku. Kayu manis ini akan dikeringkan lalu dijadikan serebuk bagi menwujudkan aroma yang menyenangkan pengguna.Selain tu, kayu manis juga merupakan tumbuhan semulajadi yang mampu menghalang atau merawat pembengkakan kulit luar dan dalam.

Vitamin B5 merupakan supplement yang terbaik untuk mengekalkan kesihatan kulit, merawat jerawat dan kulit sensitive. Disamping itu, Vitamin B5 mampu untuk mengimbangkan level PH kulit anda. Ini yang menjadikan kulit kelihatan lebih halus dan sihat. Vitamin B5 bersifat water-soluble vitamin iaitu cepat meresap ke dalam kulit lalu membaiki tisu-tisu kulit yang telah rosak.

Sun Protection SPF50 (ance & Sensitive Skin ) sememangnya diformulasi khas untuk merawat kulit yang mempunyai masalah Jerawat, Kulit Sensitive, Kulit Kemerahan, dan Kulit berminyak. Disamping SPF50 Zarraz merupakan agen perlindungan UV yang terbaik untuk melindungi kulit 500 minit di bawah cahaya matahari.


Hebatkan pengasas Zarraz Puan Ima Zara dan team makmalnya melakukan penyelidikan bagi menghasilkan satu produk yang mampu merawat kulit anda secara semulajadi tanpa meninggalkan kesan yang menyakitkan pada kulit anda. Apa yang anda perlu adalah yakin dan konsisten dalam penggunananya. Ini kerana kami tidak mengelurkan produk yang mampu memulihkan kulit anda dalam masa 1,2 atau 3 hari penggunaan. Tetapi, kami mampu merawat dan memulihkan struktur kulit anda dari lapisan dalam dengan memberikan kesan yang lembut dan natural kepada kulit anda.Insha Allah, dengan keyakinan anda terhadap kami, masalah kulit anda pasti dapat dirasai sekurang-kurangnya dalam masa 2 minggu penggunaan.

Kami mengalu-galukan anda yang mengalami sebarang masalah kulit untuk kami membantu anda melalui Produk Zarraz Paramedical. Tidak perlu malu dan segan untuk mendapatkan FREE Consultation dari pihak kami. Kami sedia membantu anda yang sedia memberi pelunag kepada diri anda sendiri untuk menghargai kulit wajah anugerah tercantk dari yang Maha Esa.


Anda yang mengalami sebarang masalah kulit atau ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kulit anda boleh rujuk kepada saya di talian : 013-3502004 atau Whatsapp 013-3502004 , saya sedia membantu dan berkongsi bersama anda semua.
TEMPAH PRODUK ZARRAZ PARAMEDICAL SEKARANG DAN DAPATKAN KONSULTANSI KECANTIKAN SECARA PERCUMA!


LOVE,

PAKAR KECANTIKAN PERIBADI ANDA..

WATSAPP / CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)SET RAWATAN ZARRAZ PARAMEDICAL KINI BERWAJAH BARU

Instagram
SET RAWATAN ZARRAZ PARAMEDICAL KINI BERWAJAH BARU

Firming Cleanser (120ml) RM80

Pembersih muka semulajadi dengan gred pudina tertinggi, Rosemary, bunga Camomile dan ekstrak kayu sugi. Membantu membersihkan kekotoran pada kulit dan membuatkan kulit terasa lebih segar dan cerah. Tanpa buih dan bebas dari bahan sodium laureth sulfate.

Kelebihan utama produk :

Mencuci dan menganjalkan kulit tanpa menarik kelembapan.

Kulit semakin sihat. Kulit akan terasa segar dan sejuk. 


Calming Cleansing Milk (120ml) RM90
Sebuah pembersih muka semulajadi dengan gred tertinggi berasaskan akar manis dan ekstrak gingko biloba. Membantu membersihkan wajah dari debu dan kotoran tanpa memberi kesan terhadap kelembutan kulit.
Boleh digunakan untuk membersih mekap. Sesuai untuk semua jenis kulit terutama kulit yang sensitif dan yang mengalami masalah eczema.

Kelebihan utama produk :
Meredakan dan menguatkan sistem pertahanan kulit.

Mengecutkan eczema,psoriasis dan masalah penyakit kurap.

Refreshing Hydrating Lotion (120ml) RM80

Merupakan losyen unik yang kompleks, mengandungi 10 jenis ekstrak tumbuhan untukmemberikan ketenangan pada kulit, membantu menyegarkan kulit yang lesu dan menambah kelembapan pada kulit.
Juga menutup liang roma, mencegah kedutan dan membuat kulit terasa segar. Ini adalah formulasi yang sangat baik untuk semua jenis kulit.
Kelebihan utama produk :

Mengandungi asid amino dan niacin untuk kesuburan kulit agar sentiasa kelihatan segar.


Sun Protection50 (30ml) RM90

Mengandungi 3 gabungan khasiat, vitamin E, bunga matahari dan jojoba sebagai anti-oksida. Mengandungi khasiat nutrisi di dalam raspberry yang mempunyai Anthocyanins membuatkan usia lebih Agen perlindungan UV yang berkesan melindungi kulit 500 minit di bawah cahaya matahari. muda 4 tahun juga anti-kanser.

Kelebihan utama produk :
Medium anti-oksidan terbaik.
Melindungi kulit anda daripada UVA & UVB selamat 500 minit.

Membunuh sel penyakit eczema, psoriasis dan sel kanser.


Sun Protection 50 Acne & Sensitive Skin (30ml) RM90 


Dengan 3 campuran minyak iaitu Jojoba Oil, Olive Oil dan Vitamin Oil, ia dapat melindungi kulit daripada cahaya ungu matahari (UVB), persekitaran yang tidak sihat atau elemen yang boleh menyebabkan sel menjadi rosak.

Dengan adanya Extract Kayu Manis, kulit dapat memberhentikan bakteria daripada membiak, ia dapat mengurangkan rembesan minyak (sebum) di muka serta membuatkan jerawat menjadi kecut. Ini kerana kayu manis merupakan elemen perubatan tradisional yang dapat melepaskan komponen kimia iaitu (Arachidonic Acid) daripada sel kulit menyebabkan kurangnya inflamasi berlaku.

Vitamin B5 merupakan supplement yang baik untuk mengekalkan kesihatan kulit. Ia dapat merawat jerawat, kulit sensitive, mengimbangkan Ph level kulit dan kulit akan menjadi lebih baik. Ia merupakan water-soluble vitamin, bermaksud vitamin B5 cepat meresap ke dalam kulit lalu ia dapat membaiki tisu-tisu yang telah rosak.

Bahan Utama
Cinnanomum Zeylanicum (Kayu Manis)
Vitamin B5
Rasberry Fruit
Witch Hazel
Soy Protein
Freesia
Fragipany Plumeria

Jojoba Oil


Essence Sebum Gel (30ml) RM80
Formula Phyto bio-kejuruteraan gel yang sesuai untuk semua jenis kulit yang dapatmengurangkan bintik hitam, dan jerawat pada bahagian kulit yang terjejas tanpa kesan yang menyakitkan. Penyelenggaraan gel harian ini juga mengurangkan rembesan minyak, menutup liang roma, memberi perubahan jelas juga menghasilkan kulit yang licin serta memberikan hasil yang ketara di dalam 10 hari pemakaian.
Kelebihan utama produk :

Mengawal & menghilangkan bintik hitam dan putih secara semulajadi tanpa perlu memicit

Menyembuhkan kulit bermasalah kesan dari bahan kimia dan jerawat


Stem Cell Serum (30ml) RM95


Sebuah serum yang dapat menjana kerosakan kulit, kolagen dan elastin di mana ia dapat mengurangkan kedutan dan garis halus supaya menjadi lebih lembut, muda dan sekata.
Kelebihan utama produk :


Meningkatkan 1600% protein kepada kolagen yang telah hilang dengan sekali pemakaian.I-Moisturizer (30ml) RM80
Dengan gred EnzymeQ10 dan minyak Rosehip, ia dapat memberikan kelembapan pada kulit. Dapat mengurangkan garis-garis halus dan mencerahkan kulit serta menjadikan kulit anda lebih muda.
Kelebihan utama produk :

Membina dan menghasilkan sel baru Q10 pada kulit.

Memperbaiki kulit kering yang rosak.


Stem Cell Sleeping Gel (30ml) RM80
Sebuah gel yang dibuat khusus untuk semua jenis kulit. Rawatan krim insentif yang digunakan pada waktu malam membantu menyeimbangkan semula tahap PH, melegakan, melembutkan, mencerahkan, dan menyihatkan kulit. Juga boleh digunakan di kawasan mata untuk mendapatkan edaran yang lebih baik.

Kelebihan utama produk :
Fungsi 5M: Menghaluskan, menggebukan, menganjalkan, mencerahkan dan menegangkan.

Kulit sentiasa nampak segar selepas bangun tidur.

LOVE,

PAKAR KECANTIKAN PERIBADI ANDA..

WATSAPP / CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)

Makan Banyak Tapi Masih Kurus Dengan Slimming Gel Zarraz Paramedical

Instagram

BADAN TURUN 2 KG DALAM 2 MINGGU
Begitulah yang telah dirasai oleh pelakon dan penyanyi, Hadi idola kecil yang dulunya memang tembam dan boleh dikatakan gemuk. Sekarang beliau dah kurus dengan formula Slimming Gel Zarraz Paramedical yang dicipta oleh kakaknya  Puan Ima Zara sendiri iaitu pengasas produk kesihatan dan kecantikan.
Hadi memberitahu yang beliau turun 2 kg selepas sapu slimming gel ini pada bahagian badan yang berlemak.
Rata-rata 30 orang pertama yang mencuba slimming gel ini turun berat badan dalam 1kg ke 3 kg dalam masa sebulan..
Slimming Gel ini mampu :
- mengecilkan peha dan lengan
- memecahkan lemak tepu
- melancarkan peredaran darah
- mudah buang air besar jika anda sembelit
- rasa selesa dan bertenaga selepas sapu
- rasa ringan dan berstamina

HARGA:
Zarraz Slimming Gel : RM100
Untuk mendapatkan harga diskaun anda hanya perlu sms DAN HANTAR KE 013-3502004

SELEPAS ITU SILA TUNGGU SMS DARI PIHAK KAMI

SELEPAS ANDA BANK IN KE DALAM AKAUN SILA SMS/WATSAPP
MAKLUMAT AKAUN SILA KLIK BUTTON DI BAWAHLOVE,

PAKAR KECANTIKAN PERIBADI ANDA..

WATSAPP / CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)


Cara Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat Dan Sihat

Instagram

Turunkan Berat Badan Dengan Cepat
Seperti yang kita tahu, semakin ramai rakyat Malaysia yang telah mencapai tahap obesiti.
Berdasarkan statistik yang dihasilkan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), seramai 29% penduduk dewasa mempunyai berat badan yang lebih dan 14% mengalami obesiti di Malaysia pada tahun 2006. 

Berikut merupakan beberapa cara yang boleh digunakan untuk menurunkan berat badan dengan cepat dan juga sihat.
 1. Kunyah makanan lebih lama dari biasa. Ini akan membuatkan anda berasa cepat kenyang lantas akan mengurangkan pengambilan makanan.
 2. Kurangkan pengambilan makanan yang tidak sihat sedikit demi sedikit. Makan makanan yang kurang lemak. Kurangkan makanan yang mengandungi jumlah gula yang tinggi seperti air bergas, kuih muih, dan makanan ringan.
 3. Jika anda terasa lapar, makan hanya sedikit sahaja nasi dan banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran untuk menghilangkan rasa lapar. 
 4. Jangan makan lewat malam. Jika anda tergolong dalam golongan ini, kurangkan pengambilan sedikit demi sedikit dan makan selewat-lewatnya 3 jam sebelum masuk tidur. 
 5. Jika anda terbangun dari tidur pada waktu malam dan terasa lapar, minum air kosong atau makan sebiji buah seperti epal atau pisang.
 6. Jangan terlepas atau sengaja melepaskan waktu makan anda dengan tujuan untuk menurunkan berat badan. Anda hanya akan berjaya menurunkan metabolisme badan sahaja dengan cara ini. Langkah terbaik adalah makan 5-7 hidangan sederhana sehari. 
 7. Kawal nafsu makan anda kerana ia akan membuatkan anda makan lebih dari yang sepatutnya. Inilah sebabnya anda perlu makan 5-7 kali hidangan sehari demi untuk mengawal nafsu makan anda. 
 8. Jika anda masih gagal mengawal nafsu makan, anda boleh membeli 'protein shakes' dan memakannya di antara hidangan dua kali sehari iaitu antara sarapan dan makan tengahari serta antara makan tengahari dan makan malam.
 9. Anda boleh menggunakan pil diet untuk mempercepatkan lagi proses menurunkan berat badan. Tetapi ia akan menjadi sia-sia jika anda tidak mengamalkan cara pemakanan yang betul dan sihat.
 10. Tingkatkan aktiviti fizikal anda. Latih diri berjalan sekurang-kurangnya 400 meter sehari. Anda tidak semestinya perlu pergi ke gym atau berjogging di padang permainan. Objektif utama adalah untuk membakar lebih banyak kalori. Lakukan aktiviti seperti park kereta anda lebih jauh dari destinasi yang hendak dituju dan pilih untuk menggunakan tangga daripada menggunakan lif.
 11. Buat senaman 'sit up' dan 'push up' setiap kali bangun tidur pada waktu pagi dan pada waktu petang  selepas balik kerja. Lakukan sebanyak 20 kali setiap set. Tambah jumlah 'sit up' dan 'push up' dari hari ke hari sehingga mampu untuk membuat 100 kali setiap set. Dengan cara ini, anda bukan sahaja boleh menurunkan berat badan dengan cepat, malah berpotensi untuk mendapat abs yang cantik berketul-ketull.


LOVE,

PAKAR KECANTIKAN PERIBADI ANDA..

WATSAPP / CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...