SET ALL-IN-ONE ZARRAZ PARAMEDICAL

Instagram


PRODUK TERHANGAT DI PASARAN!!!
ONE SOLUTION SET (TRIAL PACK)

Set One Solution ini merupakan keluaran dari Zarraz Paramedical yang sangat unik dan complex khas untuk merawat masalah kulit seperti kulit sensitif, kulit berjerawat, pigmentasi, kulit berminyak, kulit kusam, eczema, kulit gabungan.

Kandungan produk dalam Set One Solution ini adalah 100% sama seperti kandungan di dalam pek/botol asal cuma saiz sahaja dikecilkan dengan harga yang lebih murah (mampu milik) agar semua  pengguna dapat memiliki produk Zarraz Paramedical ini. 

Di dalam Pek One Solution ini terdapat:
 • Firming Cleanser 25ml
 • Essence Sebum Gel 10ml
 • Spf50 10ml

Free!!! Calming Cleansing Milk 15ml

HARGA : RM 150.00/ PEK
Set One Solution Untuk Rawatan & Pencegahan Semua Masalah Kulit Serta Menambah Kecantikan Seri Wajah

Set One Solution Merupakan Set yang unik lagi complex yang dipackagingkan khas untuk merawat masalah kulit terutamanya untuk masalah kulit sensitif, jerawat, jeragat, kulit kusam,eczema, kulit gatalkulit berminyak, jerawat halus, dan kulit gabungan.


Berikut merupakan beberapa tips penggunaan produk ini.


KULIT BIASA 
 
KULIT KERING

KULIT MATANG


UNTUK MASALAH KULIT NORMAL/DRY/MATURE SKIN 

(KULIT BIASA, KERING, MATANG)

1. Gunakan Calming Cleansing Milk sebanyak 2 kali sehari iaitu pada waktu pagi dan petang.

2. Kemudian Cuci semula wajah anda dengan Firming Cleanser selepas itu. Gunakan Firming Cleanser ini sebanyak 2 kali sehari sama seperti calming cleansing milk.

3. Sapu ringan essence sebum gel di kawasan minyak, T-zone atau pori-pori terbuka jika ada. Hanya gunakan produk ini sekali sahaja dalam sehari. Tidak perlu guna banyak kali kerana ia boleh mengeringkan wajah anda sehingga kelihatan mengelupas.

4. Selepas Essence Sebum Gel betul-betul telah kering (sehingga tiada rasa melekit) barulah gunakan Produk Sun Protection SPF50 ini. Sapu rata dan oleskan perlahan-lahan ke seluruh wajah anda supayan produk ini boleh menyerap sehingga ke lapisan dermis kulit.

Tips untuk anda: Gunakan Sun Protection SPF50 sekerap mungkin bagi mendapatkan kulit yang bersinar, segar dan sihat. Boleh gunakan sehingga 4 ke 5 kali sehari. Anda juga boleh gunakan ini semasa tidur menggantikan produk night cream.

KULIT BERMINYAK


KULIT JERAWAT


UNTUK MASALAH KULIT OILY/CONGESTID SKIN 
(KULIT BERMINYAK/JERAWAT HALUS @ BESAR)

1. Gunakan Calming Cleansing Milk sebagai pencuci muka yang pertama untuk menyingkirkan kotoran-kotoran dan bacteria jahat yang terdapat dalam kulit anda. Gunakan sebanyak 2 kali dalam sehari iaitu pada waktu pagi dan petang.

2. Selepas muka dibilas dengan air bersih, Gunakan pula Firming Cleanser sebagai pencuci muka kedua yang mana produk ini mampu menyingkirkan kotoran sehingga ke lapisan dermis dan melegakan rasa stress.  Produk ini juga perlu digunakan 2 kali dalam sehari sama seperti produk Calming Cleansing Milk.

3. Selepas wajah dikeringkan, Sapukan Essence Sebum gel pada keseluruhan wajah pada tempat yang berminyak dan berjerawat.

4. Pastikan Essence Sebum Gel telah kering sepenuhnya kemudian pakaikan pula Sun Protection SPF50 di seluruh wajah. Sapu rata dan oleskan perlahan-lahan ke seluruh wajah untuk mendapatkan kulit yang gebu, segar dan bersinar.

Tips untuk anda: Gunakan Essence Sebum Gel sekerap mungkin bagi mengecutkan jerawat dan kawalan kulit yang berminyak. Gunakan juga Essence Sebum Gel dan Sun Protection SPF50 semasa tidur untuk mempercepatkan proses rawatan jerawat anda.

KULIT SENSITIVE


KULIT EKZEMA

                                                


UNTUK MASALAH KULIT SENSITIVE/ITCHING/ECZEMA SKIN 
(KULIT YANG MENGELUPAS/EKZEMA)

1. Gunakan hanya 2 produk sahaja terlebih dahulu sehingga kemerahan dan kegatalan pada wajah hilang. 2 produk tersebut adalah Calming Cleansing Milk & Sun Protection SPF50. Gunakan dalam tempoh masa 1 ke 2 minggu.

2. Selepas kulit anda sihat, anda bolehlah memakai keseluruhan produk yang terkandung dalam set one solution ini.

3. Gunakan pencuci muka Calming Cleansing Milk sebanyak 3 kali dalam sehari iaitu pada waktu pagi, petang dan sebelum tidur.

4. Firming Cleanser hanya digunakan 2 kali sehari sahaja iaitu pada waktu pagi dan petang.

5. Sapu ringan Essence Sebum Gel pada tempat berminyak, bintik hitam/putih dan liang roma terbuka jika ada. Hanya gunakan produk ini sekali sehari sahaja iaitu pada waktu pagi.

6. Kemudian sapu rata Sun Protection SPF50 ke seluruh wajah dan oles dengan lembut supaya meresap ke lapisan dermis kulit. Perlu gunakan produk ini sekurang-kurangnya 3 kali sehari. Dan jadikan juga produk ini sebagai krim malam anda.

Tips untuk anda: GUnakan Calming Cleansing Milk dan Sun Protection SPF50 sekerap mungkin bagi memperkuatkan struktur kulit dan meredakan kemerahan kulit anda.

KULIT GABUNGAN

UNTUK MASALAH KULIT COMBINATION SKIN 
(KULIT GABUNGAN)

1. Cuci muka menggunakan Calming Cleansing Milk sebagai pencuci muka yang pertama. Gunakan produk ini sebanyak 2 kali sehari.

2. Cuci semula wajah anda menggunakan Fiming Cleanser selepas Pencuci Calming Cleansing Milk itu telah dibilas. Boleh pakai produk ini sebanyak 2 kali sehari sama seperti pencuci susu.

3. Sapu ringan Essence Sebum Gel pada kawasan yang berminyak, T-zone, Bintik Hitam / Putih & Liang Roma terbuka sahaja.

4. Sesudah itu sapukan pula Sun Protection SPF50 selepas Essence Sebum Gel tadi telah kering sepenuhnya sehingga tiada rasa melekit. Sapu dengan rata dan perlahan-lahan produk ini bagi mendapatkan kulit yang cantik dan segar sentiasa. Jadikan juga produk ini sebagai krim malam anda.

Tips untuk anda: Gunakan Essence Sebum Gel dan Sun Protection SPF50 siang dan malam sekerap mungkin bagi memiliki kulit yang cerah, sekata dan seimbang.
Set One Solution ini pasti menjadikan kulit anda Sihat, Segar dan Berseri tanpa sebarang masalah wajah.

Gunalah tanpa was-was.


LOVE,

PAKAR KECANTIKAN PERIBADI ANDA..

WATSAPP / CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)

RAWATAN RATU SEHARI DI ZARRAZ PARAMEDICAL SPA

Instagram

Jika kebanyakan spa mahupun pusat kecantikan menjalankan operasi perniagaan pusat-pusat komersial, Zarraz Paramedical Spa pula memilih lokasi kediaman yang lebih privasi untuk menyediakan perkhidmatan terbaik untuk para pelanggannya. Bertempat di Bandar Tun Hussein Onn, Cheras Selangor, spa berkonsep moden kontemporari ini menyediakan pelbagai kemudahan perkhidmatan spa dengan cara yang tersendiri.

Menggunakan dekorasi serba ringkas dan minimalis, spa unisex ini memiliki dua bilik rawatan di tingkat atas di mana kedua-dua bilik mempunyai dua buah katil. Manakala terdapat tab mandi yang membolehkan pelanggan melakukan rawatan mandi bunga dan mandi susu yang terletak dalam salah sebuah bilik tersebut.

Apa yang lebih istimewanya, Zarraz Paramedical Spa turut menyediakan khidmat konsultasi  dan analisis kulit wajah pelanggan secara percuma sebaik sahaja melangkah masuk ke sini. Sesi konsultasi yang dilakukan sendiri oleh pemilik spa, Ima Zara ini bertujuan bagi mengenal pasti masalah yang dihadapi oleh pelanggan sebelum melakukan rawatan yang sesuai bertepatan dengan prinsipnya iaitu “Kecantikan Itu Satu Tanggungjawab”.

Khidmat Konsultasi & Analisis Kulit Wajah
Bagi bakal-bakal pengantin yang mempunyai masalah kulit yang teruk, usah khuatir kerana Zarraz Paramedical Spa boleh membantu menyelesaikan masalah anda selain menawarkan perkhidmatan dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki. Hasilnya pasti memuaskan hati dan membuatkan anda lebih berkeyakinan pada hari bahagia.

PRODUK ZARRAZ SEMULA JADI
Selain menyediakan perkhidmatan spa, Zarraz Paramedical Spa juga menghasilkan produk kecantikan kulitnya yang tersendiri di bawah nama Zarraz Paramedical. Menurut Ima Zara, rangkaian produk antipenuaan Zarraz selain mementingkan faktor halal, ia juga diyakini ramai kerana hanya menggunakan bahan semulajadi yang terdiri daripada tumbuh-tumbuhan herba.

Produk Zarraz Paramedical
Produk Zarraz dihasilkan dengan 100 peratus bahan semula jadi terpilih seperti pudina dan rosemary dan  ia boleh digunakan oleh lelaki atau wanita menerusi dua rangkaian iaitu Advanced Bio Renewal dan Firming Cleanser, Essence Sebum Gel, Essence Night Cream dan Sun Protection (SPF 50).

Antara fungsi dan kegunaan produk ini adalah untuk melembapkan kulit, merawat jerawat, meredakan kulit terbakar dan iritasi, mengekalkan keanjalan wajah dan meningkatkan kelembutan pada kulit. Malah ia juga merupakan antioksidan yang dapat melindungi sel-sel kulit daripada cahaya ultra violet, udara kotor dan elemen lain yang boleh merosakkan sel daripada radikal bebas serta mampu merawat dan menghalang daripada kanser kulit.

RAWATAN SPA
Terdapat 8 kategori rawatan yang ditawarkan di SPA Zarraz Paramedical ini iaitu:

1.  Eye Treatment
 • Soothing Eye Treatment
 • Relaxing Eye Treatment

2.  Single SPA Treatment
 • Fully Body Massage (60 @ 120 minit)
 • Back Body Massage (30 & 60 minit)
 • Foot & Leg Massage (30 & 60 minit)
 • Full Body Scrub (Ginger & Kaffir Lime)
 • Full Body Scrub (Cocoa Bean)
 • Full Body Scrub (Dessiccated Coconut Body Polish)
 • Herbal Sauna
 • Full Body Mask (Cocoa Smoothie Body Wrap)

3.    Body Work (Scrub)
 • Ginger & Kaffir Treatment
 • Tropical Boreh Treatment ( Muscles De-Stress)
 • Tropical Lulur Treatment (Skin Softening & Younger Skin)
 • Tropical Cocoa Bean Treatment


4.    Footworks & Handworks
 • Traditional Malay Foot SPA
 • Cocos Foot SPA
 • Himalaya Foot SPA

5.    Hair Works
 • Hair Works + Back Massage
 • Hair Treatment Cream (Cooling)
 • Treatment Scalp Cleanser (Cooling Scalp Treatment)
 • Traditional Malay Hair Works

6.    Manicure & Pedicure
 • Manicure Treatment
 • Pedicure Treatment
 • Manicure & Pedicure Treatment Package

7.    Waxing Treatment
 • Upper Lips
 • Both of Arm Pit
 • Both of Hand
 • Both of Half Leg
 • Both of Full Leg

8.     Zarraz Bridal Program
 Week 1
 • Traditional Foot SPA
 • Hair Works
 • Intensive Moisturizing Facial Treatment
 • Relaxing Eye Treatment

Week 2
 • Herbal Sauna
 • Tropical Lulur Scrub
 • Cocoa Smoothie Body Mask
 • Bath with Milk & Pandan Bath Powder

Week 3
 • Cocos Foot SPA
 • Hair Works
 • Full Body Massage
 • Massage Face with Ampuole & Sheet Mask

Week 4
 • Herbal Sauna
 • Full Body Scrub
 • Full Body Mask + Massage
 • Flower + Pandan Bath Powder
 • Gold Regenerating Therapy

3 Days Before Wedding
Manicure & Pedicure Treatment Hand SPA

Alamat Zarraz Paramedical Spa:
No.36 Jalan Suakasih 3/1,
Bandar Tun Hussein Onn, 
43200 Cheras Selangor

Dibuka pada Hari Isnin - Ahad : 10.00 pagi-6.00 petang.

Hubungi atau Whatsapp ke 013-3502004 untuk tempahan. Sila buat Appointment untuk mengelakkan pertembungan masa dengan pelanggan-pelanggan yang lain.

LOVE,

PAKAR KECANTIKAN PERIBADI ANDA..

WATSAPP / CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...