Kolagen Produk Kecantikan Diperbuat Dari Mayat Banduan??

InstagramTahukah Anda Dari Mana Sumber Kolagen Yang Disuntik Dan Yang Anda Guna Dalam Produk Kecantikan??
Kolagen yang digunakan dalam suntikan kecantikan ataupun dalam produk kecantikan menjadi satu persoalan dari segi keselamatan, kesihatan dan etika kemanusiaan.

Tahukah anda Kolagen yang digunakan baik dalam suntikan atau produk kecantikan berasal dari haiwan dan manusia? Sumber Haiwan : Khinzir dan lembu merupakan sumber haiwan yang digunakan untuk menghasilkan kolagen.  Fikirkan di mana mungkin diperoleh sumber kolagen manusia

Ya Ramai yang mungkin tidak tahu bahawa salah satu sumber kolagen ini ialah dari Negara China di mana kulit manusia diperolehi dari mayat bantuan!
Jangan Jadi Mangsa Rawatan Perubatan Estetik Seperti Suntikan Kolagen!
Tentu anda kenal penyanyi superstar ini? Inilah akhirnya akibat suntikan kolagen dan botox berlebihan.. (Tua sebelum usia) 

Tidak keterlaluan jika dikatakan ramai wanita di Malaysia menjadi mangsa Pembedahan Kosmetik dan mangsa Perubatan Estetik, walaupun ianya dilakukan oleh Doktor Perubatan bertauliah.  

Pernah terjadi, seorang isteri VIP juga telah menjadi mangsa rawatan perubatan estetik dan pembedahan kosmetik.. Beliau dikerjakan ke hospital dalam keadaan koma.  

Ramai lagi wanita telah menjadi mangsa rawatan seperti ini tetapi tidak membawanya ke tengah atas sebab-sebab malu dan sebagainya – Petikan Akhabar The Star Friday February 29, 2008.


Salah guna Kolagen boleh menyebabkan:


Sindrom penyakit Dermatomyositis atau Polymyositis (bengkak, lemah dan lumpur otot)

Merebakkan penyakit Hepatitis dan Variani CJD iaitu sejenis penyakit seperti penyakit “Mad Cow Disease”  Rujukan : Ann Intern Med, 1993;118(12):920-8

Radang dan jangkitan, pengelupasan kulit, cacat kulit, benggol dalam kulit, bernanah


Penyakit Autoimmune di mana sel badan sendiri merosakkan sel badan yang lain.


ZARRAZ PARAMEDICAL –Produk kecantikan tanpa kimia beracun, tanpa pengawet, pewangi dan penyatu.   Pengilangan  Zarraz Paramedical dilakukan sendiri dan formula di miliki sepenuhnya oleh Sixtyninez Integrated (M) Sdn Bhd. 


Mutu & keselamatan produk terjamin.

Produk-produk ZARRAZ PARAMEDICAL adalah terhasil melalui pengalaman kami dalam bidang kecantikan selama 6 tahun di dalam industri ini serta Research & Testimoni dari pengguna setia kamiProduk ini didominasi dari Pakar Pakar kami dari pelbagai bidang seperti Beauty Consultant, Specialist Nutrition & Pharmaceutical, Therapy Massage serta Syariah Compliance in HALAL Hub.

Dengan collaboration yang sempurna ini, maka tercetusnya  ZARRAZ PARAMEDICAL yang menjanjikan satu REVOLUSI di dalam dunia kecantikan SEMULAJADI!
LOVE,

PAKAR KECANTIKAN PERIBADI ANDA..

WATSAPP / CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...