Dilema Seorang Wanita Muslimah

Instagram

Wanita dengan cantik memang tak dapat dipisahkan.Wanita sebenarnya tiada yang tak cantik, SEMUANYA CANTIK tapi cuma malas je.. hehe.  Wanita memang pada dasarnya cantik, dan akan bertambah cantik sekiranya dirawat dengan kosmetik yang tepat dan sesuai dengan jenis kulit wajah.

Zaman sekarang ni banyak sangat la produk-produk kecantikan yang dijual di pasaran, tapi kita tak tahu adakah produk tersebut halal?  Atau mengandungi bahan-bahan kimia yang berbahaya.

Dah banyak sangat kes di berita semasa mahupun di dada-dada akhbar di mana wanita tertipu dengan produk kecantikan yang berbahaya.  Mula-mula pakai memang wajah wanita tersebut nampak cantik, tapi lama-kelamaan akan merosakkan wajahnya sendiri.  Wajah wanita yang dulu memang dah cantik tapi jadi hodoh pula dek kerana salah pakai produk kecantikan dan salah dari segi rawatan.Banyak produk kecantikan atau kosmetik menawarkan harapan kepada pengguna wajah akan tampil cantik dengan harga murah.  Tiada pula keterangan bahan-bahan yang terkandung dalam sesuatu produk kecantikan tersebut.  Ini sangat bahaya!

Mencantikkan kulit wajah, tapi tak tahu bahan-bahan dalam pembuatan kosmetik tersebut sama la macam menipu.  Tanda 'HALAL' itu penting untuk mengukuhkan suatu produk kosmetik sebab bahan-bahan halal dan terjamin untuk kulit wanita Malaysia khususnya dan kulit wanita SELURUH DUNIA secara amnya!

Kenapa kosmetik HALAL itu penting?
Sebagai seorang muslimah, memang sensitif dengan bahan-bahan yang digunakan dalam pemakaian harian, sebab ia bersangkut paut dengan apa yang masuk ke dalam tubuh badan melalui liang roma dan pori-pori.  Memang kita tak nampak secara langsung, tapi apa yang masuk ke dalam tubuh badan kita perlu kita ambil berat dan beri perhatian kepada halal haramnya.

Mungkin ada yang tidak ambil peduli mengenai hal ini, jadi kalau terus-terusan guna produk yang tidak halal, masuk ke dalam tubuh badan kita, misalnya bahan pada kosmetik atau produk kecantikan yang kita pakai itu haram, maka ibadah yang kita buat pun jadi TAK SAH!

Jadi memang penting untuk kita tahu bahan-bahan sesuatu produk kecantikan atau kosmetik itu yang jelas HALAL untuk mencantikkan diri kita :)

Jom beralih ke ZARRAZ PARAMEDICAL, selain HARGA BERPATUTAN, ada KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA dan yang penting semestinya HALAL! Ianya memang berkesan untuk merawat masalah kulit wajah anda! Dan sebagai seorang wanita muslimah anda tidak perlu ragu-ragu lagi :)

LOVE,
WATSAPP / CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)
No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...