APAKAH PENYEBAB ATAU FAKTOR-FAKTOR KULIT MUKA MENJADI SENSITIF ??


MUNGKIN ANDA TERTANYA-TANYA APA YANG MENYEBABKAN KULIT MENJADI SENSITIF.. JOM BACA ;)

a) Penggunaan produk Kosmetik (make-up) yang salah.






Beberapa jenis kosmetik mungkin saja memiliki kandungan bahan aktif yang tidak dapat diterima oleh kulit. Selain itu, penggunaan kosmetik dalam penggunaan yang berlebihan atau pemakaian dalam jangka waktu yang terlalu panjang juga dapat menjadikan kulit menjadi sensitif

b) Pancaran sinaran UV matahari.



Pada saat kulit terbakar dengan matahari, pembentukan struktur kolagen pada kulit menjadi tidak sempurna, begitu juga dengan pigmen dan melanin kulit yang membuat proses penuaan terjadi lebih awal sehingga kulit menjadi sensitif.


c) Allergi atau alahan pada sesetengah makanan.



Sensitiviti kulit sering kali muncul pada saat kita memakan bahan makanan yang tertentu. Keadaan ini ditunjukkan apabila adanya penolakan tubuh atau alergi terhadap makanan tersebut. Misalnya, makanan pedas, makanan laut, coklat, cuka, kafein, atau alkohol.

d) Penggunaan produk kosmetik (wajah) yang kuat bahan kimia kandungannya.



Bahan kimia atau kandungan di dalam sesetengah produk yang tinggi ,mengakibatkan hakisan kulit perlindungan ( acid mantle ) kita. Ia menipiskan lapisan kulit sehingga urat-urat kapilari merah pada sekitar wajah akan timbul. Ini menunjukkan kulit kita telah menjadi sensitif.
- Contoh bahan yang kuat : Hydroquino Acid.

e) Perubahan suhu cuaca



Perpindahan iklim cuaca yang sangat berbeza dapat membuatkan kulit menjadi sensitif apabila kulit kita tidak dapat menahan perubahan cuaca yang ekstrem hingga mengakibatkan kesihatan kulit terjejas.
- Kulit yang terdedah dengan 'air-conditioner' juga menjadi punya kulit menjadi kering,gatal dan sensitif.

SHARE TIPS KULIT SENSITIF

Not to do! JANGAN SENTUH TANGAN KAT MUKA Jangan sesekali ok! kecuali nak cuci muka lah hehe...kalu nak pegang bole tapi make sure tangan dah basuh bersih2 dah kering baru la pegang nak cubit ke tarik ke... JANGAN SESEKALI PICIT JERAWAT DENGAN TANGAN masalah kita semua adalah tak sabar nk hilangkan jerawat..tapi kalau anda picit dia akan jadi lebih merebak dan worst!!...dan yang paling  tak syok dia jadi bekas jerawat.. :(

But don't wory segala mak nenek jerawat mahupun parut jerawat boleh hilang  TETAPI DENGAN SYARAT.. Wah wahh siap syarat bagai.. Hehe.. Syarat yang sangat2 senang! Mesti RAJIN & DISIPLIN! Amacam senang tak? Senang kan.. :)

SET RAWATAN KULIT SENSITIF ZARRAZ PARAMEDICAL ADALAH PENYELESAIAN YANG TERBAIK DI DUNIA!







CALMING CLEANSING MILK (PENCUCI SUSU)
Pam pencuci susu pada tapak tangan sebesar syiling 20sen. Kemudian sapukan pada 5 titik wajah iaitu dagu, pipi kiri, pipi kanan, atas hidung dan dahi. Kemudian ratakan keseluruh wajah anda. Ambil 2 ke 3 titis air dan ratakan pada wajah keseluruhannya. Sapu pencuci membulat dan keatas untuk penyerapan yang optimum. Buat urutan pada wajah sebaiknya 2 minit, lebih lama lebih baik untuk penyerapan pada wajah.


SUN PROTECTION SPF50
Pam SPF50 pada tapak tangan sebesar duit syiling 10sen. Kemudian sapukan pada 5 titik wajah iaitu dagu, pipi kiri, pipi kanan, atas hidung dan dahi. Kemudian ratakan keseluruh wajah anda. Lebihkan pada bahagian cela dan bermasalah. Sapukan juga pada bahagian leher untuk dapatkan tona sekata bahagian muka dan leher.


ANTARA TESTIMONI TERHEBAT : 


EN AZIZOL - RAWATAN KANSER KULIT TAHAP 5! TELAH BERJAYA DIPULIHKAN SEPENUHNYA!  










 BELIAU HANYA MENGGUNAKAN CALMING CLEANSING MILK & SUN PROTECTION SPF50 BAGI MERAWAT MASALAH KULIT BELIAU. SELAIN MENDAPAT RAWATAN INTENSIF DI ZARRAZ SPA... DAN KINI TELAH PULIH SEPENUHNYA.

ZARRAZ PARAMEDICAL SEMEMANGNYA PENYELESAIAN TERBAIK BAGI MASALAH ANDA! BOLEH ORDER ONLINE DI SINI:-



KONSULTANSI KULIT WAJAH SECARA PERCUMA! HUBUNGI SEGERA ALEEZA LAILA DI BAWAH YE ;)




LOVE,
WATSAPP / CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...