Tips Kulit Sihat & Cantik


Kebanyakan wanita menyangka kulit yang cantik datangnya daripada teknik solekan yang betul dan up-to-date. Hmm itupun betul juga.  Tapi apa yang paling penting adalah anda semua perlu tahu kecantikan itu datang dari kulit yang sihat dan sempurna.


Bila dah banyak nau kaler dan tepung, muka tu dah macam jadi colouring book.  Ala.. macam budak sekolah kaler dengan pensil warna Stabilo tu..  Tuhan tak cipa muka kita ni untu jadi buku mewarna ok..




Bila kulit dah sihat dan tiada masalah atau cacat cela maka secara tak langsung solekan yang diaplikasikan pada kulit kelihatan gebu, natural dan bedak yang disapu atas kulit muka tidak berbelak-belak.  

Malah masa solekan pun dapat dijimatkan dengan hanya beberapa minit kerana tak perlu sangat menempek bedak berlapis-lapis. Nanti husband marah tunggu berejam-jam isterinya bersiap-siap padahal nak pegi pasar beli ikan je pun. Hiks!

"Abangg.. ayang dah siapp! Jom!"  Husband tengok sambil tepuk dahi dan terus pengsan!

Di sini saya akan share tips untuk menampilkan kulit sihat yang anda impikan.
  • Mesti minum 2 liter air sehari bagi menggantikan kehilangan cecair dari pada seperti urinate, peluh dan juga waste dari badan.


  •  Makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran yang boleh member vitamin pada kulit contohnya tomato, timun, orange, epal, soya adalah amat-amat digalakkan.

  • Mencuci muka dua kali sehari pagi dan malam.  Untuk kulit berminyak, perlu cuci di sebelah petang juga untuk mengelakkan pori-pori tersumbat dengan minyak dan kekotoran. 
(SAYA GUNA à Zarraz Paramedical Firming Cleanser RM70.  Penggunaan satu botol cukup untuk 3-4 bulan)
  • Gunakan penyegar setiap kali selepas mencuci muka bagi mengembalikan semula kelembapan kerana kulit yang lembab adalah punca utama kesihatan kulit anda dan melambatkan penuaan.
(SAYA GUNA à Zarraz Paramedical Refreshing Hydration Lotion RM70.  Penggunaan satu botol cukup untuk 4-5 bulan)
  • Masker wajah anda sekali setiap 2 minggu untuk proses pembersihan lebih dalam dan mencuci lebih efektif, menghilangkan bintik-bintik hitam,  bintik putih, jerawat nasi, mengeluarkan sel klit mati dan menjadikan kulit elbih lembut dan licin.  
(SAYA GUNA à Zarraz Paramedical Clarifying Renewal Mask RM30 (2 sheets).  Penggunaan sekotak untuk sebulan.
  • Pakai serum waktu malam yang boleh memberi rawatan insentif yang digunakan pada waktu malam.  Boleh membantu menyeimbangkan semula tahap pH, melegakan, melembutkan, mencerahkan dan menyihatkan kulit.
(SAYA GUNA à Zarraz Paramedical Stem Cell Sleeping Gel RM70.  Penggunaan satu botol tahan 5-6 bulan)

Semoga tips di atas dapat membantu sedikit sebanyak masalah kulit anda.  Apa yang penting, perlu ikut peraturan yang diberi oleh pakar perunding kecantikan anda dan perlu  konsisten dalam penjagaan kulit. 
InsyaAllah anda akan mendapat kulit yang anda impikan hanya dalam masa 22 hari!  Selamat mencuba!



Jom dapatkan kulit yang sihat dan cantik dengan menempah produk Zarraz Paramedical.  Sekarang ada promosi tau.. Set Bio Nutricare lengkap untuk penjagaan asas kecantikan kulit anda hanya berharga RM250 (Harga asal RM290) dimana anda dapat penjimatan hebat RM40. Dan yang paling penting ianya 100% dijamin HALAL.

Jadikan permulaan tahun 2013 ini sebagai tahun keceriaan di mana anda bebas dari masalah yang dah lama membelenggu diri anda. Jangan bertangguh lagi tempahlah sekarang!

“Beauty is Responsibility"


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...