Rawatan Untuk Kulit Berparut Akibat Jerawat

Topik artikel kali ni agak menyeramkan, masalah parut berlubang yang di alami oleh kebanyakan orang samada wanita atau lelaki yang disebabkan oleh bekas jerawat, samada parut jerawat biasa atau pun parut jerawat yang berlubang.  Ha tu la kan tangan gatal suka picit-picit jerawat kan dah berparut!

Kebiasaannya rawatan parut mengambil masa antara 5-25 minggu bergantung pada masalah parut yang dialami.  Parut baru adalah parut yang senang sekali dirawat.  Parut yang sudah agak lama memakan masa kerana untuk membina tisu-tisu yang mati mengambil masa berbanding parut yang baru.
Rawatan parut jerawat yang berkesan adalah menggunakan remedy semulajadi seperti produk yang dibuat daripada bahan semulajadi dan bukannya kosmetik atau krim yang mengandungi bahan kimia yang hanya berfungsi menghakis dan menipiskan kulit bagi tujuan memudarkan parut.


Akibatnya kulit kita akan menipis dan akan menjadi tidak tahan dengan pancaran sinaran UV dan matahari.  Oleh itu dalam memilih rawatan untuk parut jerawat berlubang ini seharusnya berhati-hati dengan pemilihan krim atau produk yang mengandungi bahan kimia.

Kaedah alternatif yang semakin popular adalah rawatan parut menggunakan kaedah bioherbs, biochemic dan rawatan homeopati yang bebas kesan sampingan dan dalam jangka masa panjang membuat kulit anda sihat dan bersinar.

Antara kaedah dan remedy homeopathy yang boleh digunakan adalah pencuci muka tanpa sabun, penyegar losyen, serum dan sun protection UV.  Rawatan menggunakan kaedah ini selamat dan bebas kesan sampingan.

Sekarang mari kita kenal dengan lebih dekat set produk ZARRAZ PARAMEDICAL yang berasaskan homeopati yang amat berkesan dalam merawat parut jerawat.

SET UNTUK KULIT PARUT JERAWAT
1.  Firming Cleanser - RM 70
2.  Refreshing Hydrating Lotion - RM70
3.  Stem Cell Serum - RM85
4.  Sun Protection SPF 50 - RM80
5.  Stem Cell Sleeping Gel - RM70
CARA MERAWAT MASALAH KULIT PARUT JERAWAT 
1.  Basuh keseluruhan muka dengan air biasa kemudian letakkan Firming Cleanser di 5 titik point muka iaitu dagu, kedua-dua belah pipi, hidung dan dahi, sapu dengan rata dan biarkan selama 30 saat ke 2 minit.  Setelah rasa berangin, ambil air setitik dua dan gosok membulat ke atas, kemudia bilas dengan air.  Cuci muka sehari 2 atau 3 kali.  Pencuci muka ini tidak akan mengeringkan muka malah kulit bertambah cerah dan bersih.

2.  Keringkan wajah dengan tuala bersih, ambil Refreshing Hydrating Lotion (Toner) dan letakkan pada tapak tangan kemudia dap-dap kan pada semua bahagian muka.  Tidak perlu menggunakan kapas dan tiak perlu digosok pada muka.  Hanya letakkan pada tapak tangan dan dap-dap kan sahaja pada semua bahagian muka.

3.  Sapu keseluruhan wajah dengan Stem Cell Serum dengan urutan membulat ke atas sehingga meresap ke dalam kulit.  Ini adalah penting bagi memastikan bahan utama kolagen yang terdapat di dalam produk ini dapat diserap sepenuhnya dan serum ini dapat menjana semula kerosakan kulit.  Dengan perlahan-lahan ianya dapat membaiki tekstur kulit yang berparut tadi kepada kulit asal secara sekata.

4.  Selepas itu, sapu pula Sun Protection SPF50 (Sunblock) iaitu krim siang yang mampu mencerahkan tanpa berminyak.  Sapu pada seluruh wajah kemudian oleskan dengan lembut ke seluruh wajah sehingga menyerap.  Pemakaian yang kerap juga akan memberi kesan glowing, gebu dan berseri dengan cepat.

5.  Bagi rawatan wajah waktu malam pula, gantikan Sun Protection SPF50 dengan Stem Cell Sleeping Gel.  Selepas Firming Cleanser, sapu Refreshing Hydrating Lotion kemudian Stem Cell Sleeping Gel.  Lebihkan pada kawasan parut jerawat di sekitar wajah.  Digalakkan untuk membuat urutan firming (urutan ke atas).  Penggunaan kerap produk ini akan membuat kulit menjadi tegang, gebu, cerah dan berseri.


Memang ramai yang mengakui kehebatan produk Zarraz Paramedical.. Apa tunggu lagi jom TEMPAH sekarang, sementara Stok Masih Ada

"FAST ACTION FAST RESULT"

Kalau Makin Teruk Susah Nak Jadi Elok Muka Tu Makin Bertambah Runsing

Jadi Bertindak lah SEKARANG!  Kembalikan kesempurnaan diri anda! RUPA anda adalah aset anda yang PALING BERHARGA! Jangan sampai terlambat..

Dapatkan Set Rawatan Untuk Kulit Parut Jerawat ini dengan penjimatan RM40!


KONSULTANSI PERCUMA!

CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...