Atasi Masalah Ekzema Dengan Zarraz Paramedical
Alice (bukan nama sebenar) menanggung penderitaan ini sejak sekian lama.  Ia bukan sahaja mengganggu kehidupannya, malah memberi kesan kepada penampilan, menyebabkan beliau kurang keyakinan.  Paling teruk, keadaannya menjejaskan prestasi kerja kerana beliau kurang berkeyakinan untuk bergaul dan mengetengahkan diri.

Penderitaan Alice berpunca daripada ekzema atau dermatitis atopik yang dianggarkan hampir 20 peratus rakyat Malaysia didiagnos menghidapnya.  Dan yang paling membimbangkan adalah peratus paling tinggi adalah dalam kalangan kanak-kanak.

Apa itu Ekzema?Kebanyakan daripada kita tak tahu apa itu ekzema. Ekzema ni adalah kondisi kulit yang kering dan gatal menyebabkan radang, mengelupas, kemerahan, dan bersisik.  Ekzema atopik atau dermatitis pula boleh menyebabkan pengidap mendapat penyakit asma atau demam alergi.  Kesannya sama iaitu kulit kering, gatal, merah, rekah yang kadangkala meleleh cecair dan berdarah.  Ruang yang lazimnya terkena ialah tangan, muka, leher, siku dan balakang lutut.

Ciri-ciri pesakit ekzema
Jika dirujuk kepada Ahli Dermatologi Pediatrik Hospital Kuala Lumpur (HKL) Dr Leong Kin Fon, beliau menyenaraikan enam ciri penting yang mengesahkan seseorang individu itu menghidapi ekzema.

Enam ciri-ciri utama tersebut adalah :-

  • kulit kering
  • kulit kemerah-merahan
  • kulit gatal
  • kulit merah berair
  • radang berkala atau berulang-ulang
Kesemua ciri-ciri ini adalah disebabkan oleh alahan, persekitaran dan genetik keturunan.  Namun begitu, kenam-enam ciri itu tidak akan berlaku secara serentak.  Ia mengambil masa. Kadang kala seseorang indivicu itu hanya mengalami kulit kering pada waktu awal.  Kemudian lama-kelamaan ia menjadi gatal dan merah.


Genetik dan Alergi makanan
Masalahnya di sini adalah Ekzema Atopik di mana ekzema tersebut terjadi disebabkan oleh genetik atau keturunan.

Ia berdasarkan kepada statistik yang menunjukkan kekerapan penyakin ini bermula dalam kalangan golongan kanak-kanak iaitu sebanyak 95 peratus di bawah usia lima tahun.
Selalunya ramai yang membuat spekulasi bahawa gatal-gatal di kulit itu adalah disebabkan oleh alahan makanan padahal itu hanya sekadar faktor perangsang sahaja.  Alergi makanan wujud cuma lima peratus dalam semua kes ekzema atopik dan makanan bertindak sebagai pencetus tapi itu bukanlah penyebab ekzema.

Agak kronik juga penyakit ni, bayangkan muka kita ni gatal yang teramat, bermula dengan gatal kecil-kecilan.. eh gatal naik sikit kat atas pipi.. pastu nahh hamik ko berparut hitam.. dah tak cantik.. memang igauan para wanita!

Menggaru memang sedap.. nak hilangkan parut tu.. haduyaiii amek masa lama tuu!

Tambahan pula kesan garu berterusan daripada kulit kering yang gatal boleh menyebabkan keradangan kulit yang kelihatan seperti luka. Ouch!

Bagi membantu mengurangkan simptom yang kurang menyenangkan dan tidak selesa di hadapi oleh mereka yang mengalami masalah kulit ekzema, penggunaan Zarraz Paramedical Calming Cleansing Milk dan Zarraz Paramedical Sun Protection SPF50 wajib diamalkan!
Zarraz Paramedical Calming Cleansing Milk

Susu pembersih muka semulajadi gred tertinggi ini diperbuat daripada akar manis dan ekstrak gingko biloba. Letak susu pembersih ini pada lima point muka iaitu dahi, hidung, kedua-dua pipi dan dagu.  Ratakan keseluruhan muka. Dengan menggunakan kapas muka,  sapu perlahan-lahan untuk membersihkan wajah dari debu dan kotoran, ianya bertindak pantas tanpa memberi kesan terhadap kelembutan kulit. Boleh juga digunakan untuk membersih mekap. Sesuai untuk semua jenis kulit terutama kulit yang sensitif yang mengalami masalah ekzema. 

Kelebihan utama produk:
i)   Meredakan dan menguatkan sistem pertahanan kulit
ii)  Mengecutkan eczema, psoriasis dan masalah penyakit kurap.
iii) Pencuci solekan yang lembut. 


Zarraz Paramedical Sun Protection SPF50
Selepas mencuci dan buang sel-sel mati, pakai pula SPF50 untuk perlindungan UV yang berkesan melindungi kulit 500 minit di bawah cahaya matahari. Mengandungi 3 gabungan khasiat vitamin E, bunga matahari dan jojoba sebagai anti-oksida. Mengandungi khasiat nutrisi di dalam raspberry yang mempunyai Anthocyanins membuatkan usia lebih muda 4 tahun juga anti-kanser.


Kelebihan utama produk:
  • Medium anti-oksidan terbaik.
  • Melindungi kulit anda daripada UVA & UVB selamat 500 minit.
  • Membunuh sel penyakit eczema, psoriasis dan sel kanser.
  • Jaminan kulit kelihatan muda 4 tahun dari sebelum.

Testimoni Penguna Zarraz Paramedical

SEBELUM
SELEPASAlhamdulillah, berkat kesabaran beliau menggunakan produk Zarraz Paramedikal perubahan ketara dapat dilihat hanya setelah 2 minggu pemakaian. 
Kini beliau tidak lagi berasa malu, rendah diri dan kurang keyakinan kerana masalah EKZEMA yang menghantui hidup beliau sebelum ini telah pun pulih.  
Beliau sangat gembira dengan perubahan yang dialami dan daripada seorang pengguna produk ZARRAZ PARAMEDICAL, kini merupakan Zarraz Authorized Outlet!


Digabungkan dengan ciri-ciri alternatif perubatan homeopathy, Ayurvedic dan Reverse Anti-Aging, masalah EKZEMA dapat diatasi dengan mengamalkan produk Zarraz Paramedikal.  Sila tempah sekarang untuk mendapat konsultansi PERCUMA dari saya!

Perhatian:  Produk Zarraz Paramedical ini juga boleh digunakan ke atas BAYI seawal umur 2 bulan yang mengalami masalah Ekzema kerana produk ini adalah 100% BAHAN SEMULAJADI tanpa kimia dan HALAL.

CALL / SMS : 013-3502004 (ALEEZA)


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...